software advocaten AI
Blog Advocaat
# Artificiële intelligentie
min

Welke impact heeft Artificiële Intelligentie bij Advocaten?

9/8/2024
August 9, 2024
Deel het artikel
Sommaire

Manipuleert artificiële intelligentie syllogismen en  redeneringen, levert het een visie en bouwt het een strategie? Nee. AI  reconstrueert, argumenteert, contextualiseert en modelleert.

Zal artificiële intelligentie de ethiek van de advocaat en zijn  beroepsgeheim overnemen? Zal kunstmatige intelligentie een eed afleggen om  eerlijk en met integriteit te handelen? Misschien. Met onafhankelijkheid,  menselijkheid en geweten? Zeker niet.

Uw advocatenkantoor laten groeien dankzij AI

Kunstmatige intelligentie dient als een essentieel instrument  voor moderne advocatenkantoren, waarbij het de prestaties van advocaten  verhoogt door hun productiviteit te verbeteren en waarde toe te voegen aan de  gegevens en immateriële activa van het kantoor. Deze technologische  vooruitgang draagt ook bij aan de groei van het kantoor en draagt bij aan het  aantrekkelijker maken van het beroep. Hier volgen enkele voorbeelden die dit  onderstrepen.

Automatische AI tijdsregistratie voor advocaten

We kunnen tijdbeheer automatiseren per type zaak, zodat we onze  facturering en ons dienstenaanbod beter kunnen aanpassen en verder  ontwikkelen. Het is ook mogelijk om de werklast en de capaciteit om een  stroom van zaken te absorberen per soort te beoordelen.

Dit betekent dat het volume van binnenkomende dossiers zo  nauwkeurig mogelijk kan worden afgehandeld door te factureren. Deze betere  beheersing van de kosten zal leiden tot meer zichtbaarheid en duidelijkheid  over de in rekening gebrachte honoraria, met een dimensie van  voorspelbaarheid en budgetplanning waar zowel de advocaat als zijn cliënten  van zullen profiteren. Het creëren van dossiers is tijdrovend.

Ontdek automatische tijdsregistratie

De voordelen van generatieve AI voor advocaten

Door het analyseren en extraheren van benoemde entiteiten uit  een document (dagvaarding, contract, enz.) kunnen we het aanmaken van  dossiers automatiseren en het risico op fouten die inherent zijn aan  handmatige gegevensinvoer verminderen. Generatieve AI zoals GPT Chat (die  bestaande inhoud gebruiken om nieuwe inhoud te leren genereren) kunnen worden  gebruikt om teksten, geluiden en afbeeldingen te genereren op basis van  modellen die zijn opgeslagen in een database. In advocatenkantoren kan dit  type kunstmatige intelligentie worden gebruikt om :

  • Automatisch contracten of procesdossiers samenvatten,  gerechtelijke uitspraken of e-mails samenvatten.    
  • Omzetten van cliëntnotities naar contractconcepten in enkele  minuten: concept maken, documenttaal herzien en opstellen verrijken.    
  • Automatisch voorgestelde contractclausules en rode regels  genereren, met één klik te accepteren of verwerpen.    
  • Onderhandelen en contractvoorwaarden samenvatten, automatisch  clausuletaal genereren of clausules toevoegen uit een playbook.    
  • Vermindering van de "legale terminologie" en  complexiteit van contracten door teksten in eenvoudiger taal te reproduceren.    
  • Beantwoorden van onderzoeksverzoeken door relevante bronnen  samen te vatten en automatisch memo's te genereren.    
  • Zoeken in interne werkproducten van advocaten, met relevante  paragrafen en links naar documenten, evenals contextuele informatie.    
  • Delegeren van taken, waaronder juridisch onderzoek,  documentbeoordeling, voorbereiding van getuigenverklaringen, contractanalyse,  gegevensextractie, nalevingsbeoordeling, databasezoekopdrachten, en het  opstellen of samenvatten van e-mails en documenten.

Uit  een recent onderzoek van Septeo blijkt dat slechts 36% van advocaten AI  in hun processen integreert, velen zijn nog sceptisch. Echter, AI is  alomtegenwoordig, dus de vraag is niet langer OF je AI gaat gebruiken maar  wanneer en op welke manier!

Ontdek dossierbeheer software
No items found.

Aanbevolen artikelen

Inscrivez-vous à notre Blog